Triggerpoint - en ontspanningsmassage

Triggerpoint massage

Heeft u last van uw lichaam en ervaart u uitstralende pijn? Triggerpoint massage zou iets voor u kunnen betekenen.

Triggerpoints staan in de volksmond bekend als spierknopen. Het zijn eigenlijk zeer lokale verkrampingen in spieren waar als gevolg van een gebrek aan doorbloeding en zuurstof een overgevoelige plek ontstaat. Van buitenaf zijn deze spierknopen voelbaar als pijnlijke harde bobbeltjes of strengetjes. Wanneer u er flinke druk opgeeft, kan dit een uitstralende pijn opwekken in een ander deel van het lichaam.


Triggerpoints kunnen in alle spieren in het lichaam ontstaan, en altijd op vaste plaatsen. Namelijk daar waar het zenuwstelsel informatie op de spier overbrengt. Vaak is de oorzaak overbelasting, stress of een slechte houding, maar ook een val of ongeluk, te weinig beweging of slechte voeding kunnen leiden tot het ontstaan.


Ontspanningsmassage

Een ontspanningsmassage is in de eerste plaats een zachte en rustige massage en bestemd voor diegenen die hun spieren en lichaam op een vriendelijke manier willen ontspannen. Een ontspannen lichaam zorgt tegelijk voor mentale ontspanning. 

Een ontspanningsmassage kan uiteraard ook werken zonder dat je fysieke klachten hebt. Naast de reeds vernoemde voordelen, zorgt een ontspanningsmassage namelijk ook voor het herstel van het zelf genezend vermogen van ons lichaam. Tijdens een ontspanningsmassage vloeien spanningen die in voorbije periode werden opgebouwd weg en komt de geest tot rust. De massage werkt ook preventief en zorgt dat stress en vervelende situaties makkelijker los gelaten kunnen worden en niet opgeslagen worden in het lichaam.

Soms leert zo’n massage ons dat spieren strakker, vaster en harder aanvoelen dan we zelf beseffen. Dat is dan vaak weer het gevolg van het langdurig belasten van steeds dezelfde spieren of spiergroepen, van lange tijd aanhouden van dezelfde houding, bijvoorbeeld door kantoorwerk of veel in de auto zitten.


Een ontspannigsmassage kan helpen bij:

  • (Chronische) pijn
  • Stijve en pijnlijke spieren
  • Rugpijn
  • Nek- en schouderklachten
  • Hoofdpijn en migraine


Het losmaken van de spieren wordt vaak gebruikt in combinatie met tapen en oefeningen doen.

Bent u benieuwd wat Oefentherapie de Ruijter voor u kan betekenen?

Neem contact op voor meer informatie of een intake gesprek.